cpt. Cook
 

Smetanová polévka

Smetanová polévka bramborová

Smetanová polévka houbová

Smetanová polévka s houbami (kulajda)

Smetanová polévka se sýrem

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sopa de almendras con asafran

Šafránová polévka s mandlemi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg mandlí, 8 plátků chleba, 15 lžic olivového oleje, 15 stroužků česneku, 1/2 svazek zelené petrželky, sůl, mletý pepř, 1/2 špetka římského kmínu, 2 g šafránu, 7.15 dl vývaru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mandle spařte vařící vodou a stáhněte z nich tenkou hnědou slupku. Bílý chléb ze včerejška pokrájejte na malé kostičky. Rozpalte na pánvi olivový olej a chlebové kostky na něm dokřupava osmažte, vyjměte a dejte stranou. Oloupejte česnek a ve zbylém olivovém oleji za středně vysoké teploty česnek s mandlemi osmažte dozlatova. Omyjte petrželku, okapejte z ní vodu, otrhejte lístky, přimíchejte je k mandlím a česneku a asi 3 minuty duste. Zbytek petrželky dejte zatím stranou. Obsah pánve rozmixujte, vložte do hrnce, osolte, opepřete, ochuťte mletým římským kmínem a šafránem. Přilijte masový vývar, zvolna přiveďte k varu a za mírné teploty nechte asi 20 minut vařit.

www.tacos.cz Mezitím nadrobno pokrájejte zbytek petrželky. Polovinu chlebových kostek dejte do polévky, ochuťte ji a případně znovu okořeňte, protože chleba mnoho koření nasaje. Nakonec posypte petrželkou, přisypte zbytek chlebových kostiček a podávejte.

vloženo 15.07.2007    zobrazeno 1981x    verze pro tisk

Surampfersupp
(Šťovíková polévka)

Svampsoppa
(Houbová švédská polévka)

Sýrová polévka

Sýrová polévka

Sýrová polévka
(Soupe au fromage)

Sýrová polévka cibulová

Sýrová polévka cibulová rychlá

Sýrová polévka cibulová s vínem

Šťovíková polévka

Tahnabour
(Arménská jogurtová polévka s ječmenem)

Toskánská polévka z ječmene
(Zuppa di farro)

Tradičná trenčianska vianočna kapustnica

Tradiční rybí štědrovečerní polévka

Turecká jogurtová polévka s mátou kadeřavou