cpt. Cook
 

Polévka z podmáslí

Polévka z pražené krupice

Polévka z pražené krupice

Polévka z uzeného masa, mléka a vajec

Polévka z vaječné jíšky

Polévka ze smetany

Polévka ze syrovátky nebo z podmáslí

Pravá jihočeská kulajda

Rajčatová s ovesnými vločkami

Rajčatová s těstovinami

Rybí krém s kukuřicí

Rybí polévka

Rybí polévka s kapřími knedlíčky a mlíčím

Rychlá polévka

Rychlá rýžová s hráškem

Rýžová polévka

Řeřichová polévka
(Potage au cresson)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Selská pivní polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10 dkg uzeného bůčku, 4 dl piva, 10 dkg karotky, 10 dkg celeru, 10 dkg zelí, 10 dkg pórku, 10 dkg žampiónů (hříbečků), 6 dkg tvrdého sýra, 3 dkg másla, 2  rohlíky, mletý bílý pepř, zelená petrželka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do hrnce vložíme na kostičky nakrájený bůček a zlehka osmahneme. Poté přidáme veškerou nakrájenou zeleninu a žampióny. Opět osmahneme. Potom přidáme sůl, pepř a zalijeme menším množstvím vody a uvaříme doměkka. Nakonec přilijeme pivo a povaříme. Do jednotlivých porcí polévky přidáme nasekanou petrželku a krutóny (rohlíky nakrájené na řezy, na které navršíme strouhaný sýr, pokapeme máslem a prudce zapečeme).
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1963x    verze pro tisk

Silvestrovská polévka

Slovácká syrnica