cpt. Cook
 

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana

Špagety Expres

Špagety na cibuli

Špagety na karí

Špagety po lombardsku

Špagety po milánsku

Špagety podle dona Camila

Špagety podle Marie Juany

Špagety s ančovičkami
(Spaghetti con le acciughe)

Špagety s bazalkovým krémem

Špagety s bottargou
(Spaghetti con bottarga)

Špagety s citrónem
(Spaghetti al limone)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety s čerstvými rajčaty

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 15 čerstvých zralých tvrdých rajčat, 15 dkg vypeckovaných zelených oliv, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/4  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžička dobromysli, 1/2 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omáčku připravíme 4 - 5 hodin předem a uchováme v chladničce nebo někde v chladnu: Nakrájíme na kousky dužinu z rajčat, cibuli a česnek, pokrájíme olivy na kolečka. Vložíme do malé mísy, přidáme dobromysl a posekanou petrželku, lžičku soli a několik špetek pepře. Dobře promícháme. Polijeme olejem a dáme stranou.

www.tacos.cz Před jídlem dáme těstovinu vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), ocedíme ji a propláchneme studenou vodou. Pak těstovinu vložíme do servírovací mísy a ochutíme ji připravenou studenou omáčkou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1852x    verze pro tisk

Špagety s červenou řepou

Špagety s ďasem mořským

Špagety s houbami

Špagety s krevetami