cpt. Cook
 

Špagety s lososem

Špagety s mandlovým pestem a sardinkami
(Spaghettoni al pesto di mandorle con sardine)

Špagety s mangoldem
(Pasta con le bietole)

Špagety s máslem a sýrem

Špagety s masovou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety s mušlemi

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 1/2 kg slávek (je důležité, aby byly úplně čerstvé), 150 dkg rajčat dozrálých na omáčku nebo loupaných přírodních z plechovky, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1/2 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slávky důkladně opláchneme pod proudem studené vody přímo z vodovodu. Pak je vložíme do pánve se lžící oleje a na prudkém ohni je silně zahřejeme. Jakmile se otevřou, stáhneme pánev z ohně, slijeme vodu z mušlí a necháme ji odstát, aby se usadil písek. Lžičkou oddělíme slávky od lastur a odložíme je na talíř.

www.tacos.cz V kastrolu lehce osmahneme na oleji celé stroužky česneku nebo pokrájené s několika lístky petrželky. Přidáme přecezenou vodu z mušlí. Zamícháme, necháme ji, aby se trochu odpařila a přidáme pokrájená dozrálá rajčata, oloupaná, zbavená semínek a přecezená. Osolíme, opepříme a necháme povařit asi deset minut. Přidáme slávky a stáhneme z ohně po prvním uvedení do varu.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji hned okapat a ochutíme připravenou omáčkou. Před podáváním posypeme zbylou posekanou petrželkou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2571x    verze pro tisk

Špagety s omáčkou pesto

Špagety s omáčkou pesto

Špagety s pecorinem, pancettou a pórkem

Špagety s rajčatovým protlakem a sýrem

Špagety s rajčaty

Špagety s rajskou omáčkou

Špagety s rajskou omáčkou

Špagety s růžičkovou kapustou

Špagety s rybí omáčkou

Špagety s tuňákem

Špagety se sardinkami

Špagety se slaninou a vejci

Špagety se slávkami podle Flority

Špagety se sýrem a rozmarýnou