cpt. Cook
 

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana

Špagety Expres

Špagety na cibuli

Špagety na karí

Špagety po lombardsku

Špagety po milánsku

Špagety podle dona Camila

Špagety podle Marie Juany

Špagety s ančovičkami
(Spaghetti con le acciughe)

Špagety s bazalkovým krémem

Špagety s bottargou
(Spaghetti con bottarga)

Špagety s citrónem
(Spaghetti al limone)

Špagety s čerstvými rajčaty

Špagety s červenou řepou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety s ďasem mořským

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 1/2 malý ďas mořský, 150 dkg rajčat loupaných a pokrájených na kousíčky (promačkané, odkapané a zbavené semínek), 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 snítka zelené petrželky,

Rybí vývar: 1.15 dl vody uvařené s hlavou ďasa mořského, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2  mrkve, 1/2  bobkový list, několik kuliček celého pepře, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz V dostatečně velkém kastrolu osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Když cibule začne dostávat nazlátlou barvu, vyjmeme stroužky česneku a přidáme pokrájenou dužninu z rajčat. Necháme chvilku osmahnout a pak přilijeme vývar z ryb. Necháme povařit asi deset minut na mírném ohni. Do omáčky přidáme ďasa mořského v malých kouscích a nadrobno posekanou petrželku. Necháme povařit přibližně dalších deset minut. Přisolíme a stáhneme z ohně.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), rychle ji necháme okapat a vhodíme do kastrolu s omáčkou. Dobře promícháme a kastrol postavíme znovu na oheň na několik minut, aby pokrm dostal tu správnou chuť. Podáváme v tomtéž kastrolu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1407x    verze pro tisk

Špagety s houbami

Špagety s krevetami