cpt. Cook
 

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana

Špagety Expres

Špagety na cibuli

Špagety na karí

Špagety po lombardsku

Špagety po milánsku

Špagety podle dona Camila

Špagety podle Marie Juany

Špagety s ančovičkami
(Spaghetti con le acciughe)

Špagety s bazalkovým krémem

Špagety s bottargou
(Spaghetti con bottarga)

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Špagety s citrónem

Spaghetti al limone

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  citrón, 1.15 šálku bílého vína, 1/2 šálek šlehačky, 44 dkg špaget, 3 lžíce másla, 10 dkg parmezánu, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kůru z chemicky neošetřovaného a dobře omytého citrónu nastrouháme (jen žlutou část, bílá je hořká) a přidáme na pánev k rozehřátému máslu. Přivedeme k varu, pak přilijeme suché bílé víno (můžete zkusit i variantu s brandy), oheň zmírníme a vaříme asi 10 minut, než se omáčka zredukuje do hustoty sirupu. Potom sundáme pánev z plamene a vmícháme pár lžic smetany, postupně přidáme i zbytek. Vrátíme na sporák, přivedeme k varu a pak zase necháme mírně vařit asi 5 minut do zhoustnutí.

www.tacos.cz Mezitím v dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny al dente. Část vody z vaření odložíme, kdyby byla výsledná směs příliš suchá a zcezené těstoviny přidáme do omáčky i s pár lžícemi vody, lehce na pánvi prohodíme. Postupně natřikrát přidáme i čerstvě strouhaný sýr, aby se spojil s omáčkou. Dosolíme a rychle podáváme zakápnuté dobrým olivovým olejem a s mlýnkem na pepř.

vloženo 23.04.2010    zobrazeno 1441x    verze pro tisk

Špagety s čerstvými rajčaty

Špagety s červenou řepou

Špagety s ďasem mořským

Špagety s houbami

Špagety s krevetami