cpt. Cook
 

Špagety Expres

Špagety na cibuli

Špagety na karí

Špagety po lombardsku

Špagety po milánsku

Špagety podle dona Camila

Špagety podle Marie Juany

Špagety s ančovičkami
(Spaghetti con le acciughe)

Špagety s ančovičkami a šafránem
(Spaghetti, acciughe e zafferano)

Špagety s bazalkovým krémem

Špagety s bottargou
(Spaghetti con bottarga)

Špagety s citrónem
(Spaghetti al limone)

Špagety s čerstvými rajčaty

Špagety s červenou řepou

Špagety s ďasem mořským

Špagety s houbami

Špagety s krevetami

Špagety s krevetami

Špagety s křepelkami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety s lilky

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 3  lilky, 15 stroužků česneku, 15 lžic extra virgin olivového oleje, 1/2 snítka zelené petrželky, olej na smažení lilků, sůl, mletý pepř, ovčí sýr (strouhaný mančský nebo roncal)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Neloupané lilky nakrájíme na kolečka. Semínka odstraníme pouze tehdy, jsou-li příliš velká. Osmažíme je na velkém množství oleje. Vyjmeme je, když jsou osmaženy dozlatova a položíme je na savý papír. Ochutíme je několika špetkami soli a pepře a udržujeme je teplé.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Zatímco se těstovina vaří, osmahneme v pánvi na oleji na mírném ohni pokrájené stroužky česneku. Musejí zůstat lehce osmahnuté dozlatova (musíme si uvědomit, že po odstavení pánve z ohně se ještě trochu osmahnou).

www.tacos.cz Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat (ne příliš), vhodíme ji ještě kapající do mísy. Ihned ochutíme osmahnutým česnekem v oleji, promícháme s posekanou petrželkou a nakonec posypeme čerstvě mletým nebo podrceným pepřem. Pokrm podáváme kouřící, ozdobený kolečky lilku a posypaný strouhaným sýrem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2429x    verze pro tisk