cpt. Cook
 

Potato cakes

Raggmunk
(Švédské bramborové placky)

Rösti se sýrem Appenzeller

Smažené česnekové placičky

Sýrové bramborové lívanečky

Sýrové bramborové placičky holandské

Sýrové bramborové placky

Tortilla al modo de Palencia

Tortilla de patatas
(Bramborová omeleta)

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tortilla de patatas

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 dl olivového oleje, 1/2 kg brambor, sůl, 6  vajec, 15 cl olivového oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory pevné konzistence oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme brambory, osolíme a dobře promícháme. Snížíme oheň a brambory za občasného protřásání opékáme 15 - 20 minut, až jsou měkké a zlatavé. Brambory vyjmeme z pánve a slijeme přebytečný tuk. Ve velké míse rozšleháme vejce se špetkou soli (počet vajec se značně různí, na kilogram brambor použijí někdy tři a někdy velkoryse 8 vajec), přidáme k nim opečené brambory a opatrně promícháme. Pár minut je necháme stát, poté v pánvi rozehřejeme zbývající olivový olej a přidáme rozšlehaná vejce s bramborami. Na mírném ohni pozvolna opékáme, až omeleta ztuhne a je zespodu opečená. Pomocí talíře omeletu obrátíme a opečeme i z druhé strany.

www.tacos.cz Tortilla espaňola bývá podávána coby lehký oběd, svačina anebo večeře, a to teplá, vlažná či studená. Ve španělských barech bývá součástí tapas, zdejších tradičních chuťovek pojídaných k vybranému drinku, a to nakrájená na osminky jako koláč anebo v podobě malých placiček. Tortille podávané na plátku opečeného chleba se říká montadito.

vloženo 13.09.2008    zobrazeno 1759x    verze pro tisk

Valašské mrkvance

Valašské podlesníky

Valašské zahýbance

Velkolepé bramborové latke s uzeným lososem na jedné pánvi