cpt. Cook
 

Sledi v sladkokyselé omáčce

Smažené tresčí kuličky nadívané kokosem
(Beignets de morue farcis à la noix de coco)

Smažený mořský okoun

Smažený platýs
(Sogliola fritta)

Sole meunière
(Mořský jazyk po mlynářsku)

Stoccafisso all'abruzzese
(Sušená treska po abruzzsku)

Štítník v balíčku
(Gallinella al cartoccio)

Tempura

Terstská treska

Tilapie

Treska na africký způsob
(Cabillaud à l'africaine)

Treska na mandlích

Treska na smetaně s kapary

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Treska s cibulkou dušenou na víně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg šalotky, 1/2 chemicky neošetřený pomeranč, 4 dkg přepuštěného másla, 2 lžíce přírodního cukru, 2 dl těžšího červeného vína, nové koření mleté (na špičku nože), 60 dkg rybího filé z tresky (porce ze hřbetu),  trochu citrónové šťávy, sůl, bílý pepř, 15 lžic hladké mouky, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupeme a rozčtvrtíme malé šalotky. Pomeranč omyjeme horkou vodou a osušíme. Nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Rozpustíme lžíci másla a šalotky v něm zprudka osmahneme do zlatohněda, pak je zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Zalijeme vínem a pomerančovou šťávou, přidáme nové koření a na mírném ohni vše dusíme pod pokličkou asi 25 minut.

www.tacos.cz Tresčí filé opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky, po dvou na porci. Zakapeme je citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Jednotlivé kousky masa pak obalíme v mouce, přičemž přebytečnou mouku oklepeme. Takto upravené porce postupně opékáme na pánvi s rozpáleným zbytkem másla, vždy asi 5 minut z každé strany.

www.tacos.cz Opečené kousky upravíme na talíř spolu s dušenými cibulkami, které můžeme ještě dochutit citrónovou šťávou a vše ozdobíme petrželkou.

www.tacos.cz Příloha: bramborová kaše, červené víno

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1535x    verze pro tisk

Treska z Vicenzy
(Baccalà alla vicentina)

Tuňák na česneku

Tuňák na pepři

Tuňák na zázvoru

Tuniský kuskus

Valenciánská treska