cpt. Cook
 

Sledi v sladkokyselé omáčce

Smažené tresčí kuličky nadívané kokosem
(Beignets de morue farcis à la noix de coco)

Smažený mořský okoun

Smažený platýs
(Sogliola fritta)

Sole meunière
(Mořský jazyk po mlynářsku)

Stoccafisso all'abruzzese
(Sušená treska po abruzzsku)

Štítník v balíčku
(Gallinella al cartoccio)

Tempura

Terstská treska

Tilapie

Treska na africký způsob
(Cabillaud à l'africaine)

Treska na mandlích

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Treska na smetaně s kapary

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  40 dkg tresky, 1/2 l vody, 2 lžíce citrónové šťávy, 1/2  cibule, 1/2  bobkový list, 1/2  hřebíček, bílý pepř, sůl, 2 snítky zelené petrželky, 2 lžíce vinného octa, 1/2  šalotka, 1/2 lžíce másla, 20 dkg smetany, 2 lžíce kaparů, 1/2  žloutek, worcestrová omáčka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tresku opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme utěrkou, potřeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a uložíme do chladna.

www.tacos.cz Do vody v hrnci přidáme oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, hřebíček a petrželovou nať a necháme 15 minut mírně povařit. Z vývaru čtvrtinu odebereme stranou, ke zbytku přidáme ocet a vaříme dalších 8 minut.

www.tacos.cz Oloupeme šalotku a velmi jemně ji nakrájíme. V druhém hrnci rozpustíme máslo a šalotku mírně podusíme. Přidáme odlitou čtvrtinu vývaru a smetanu a vaříme bez pokličky 8 minut.

www.tacos.cz Rybu vložíme do vývaru s octem, zmírníme plamen, hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme 8 minut.

www.tacos.cz Do smetanové omáčky vmícháme kapary a žloutek; již nezahříváme! Ochutíme solí, pepřem a worcestrem. Tresku vyjmeme z vývaru, rozdělíme ji na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou s kapary.

www.tacos.cz Příloha: brambory posypané petrželovou natí a hlávkový salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1808x    verze pro tisk

Treska s cibulkou dušenou na víně

Treska z Vicenzy
(Baccalà alla vicentina)

Tuňák na česneku

Tuňák na pepři

Tuňák na zázvoru

Tuniský kuskus

Valenciánská treska