cpt. Cook
 

Mladé zelí po polsku

Nákyp z kysaného zelí

Plněné zelí

Plněné zelí Camburat
(Choux farci Camburat)

Plněné zelné listy

Sarma z hlávkového zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Sladkokyselé zelí

Smažené zelné řízky

Šarišské zelí

Záhorácká fašírka

Zelí červené dušené s kysanou smetanou a jablky

Zelí červené dušené v troubě

Zelí červené na bílém víně

Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelí červené s jablky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hlávka červeného zelí, 10 dkg vepřového sádla, 1/2 malá cibule, 30 dkg jablek, hřebíček, mletý pepř, 1/2 sklenka červeného vína (může být i domácí rybízové), moučkový cukr, ocet, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a dusíme s hřebíčkem na cibulce zpěněné na sádle. Když začíná měknout, přidáme oloupaná, jemně nastrouhaná jablka, osolíme, opepříme a dodusíme doměkka. Hotové zelí dle chuti okyselíme, přisladíme a dochutíme vínem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1310x    verze pro tisk

Zelí dušené s flíčky

Zelí dušené s flíčky

Zelí hlávkové dušené

Zelí hlávkové na smetaně