cpt. Cook
 

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bílá polenta s ragú a bešamelem

Bianca con ragù e besciamella

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg bílé kukuřičné mouky, 10 dkg mletého telecího masa, 10 dkg vepřového masa, 10 dkg krůtích řízků, 1/2  mrkev, 1/2  cibule, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 1.15 dl červeného vína, 3.15 dl vývaru, 7 dkg parmazánu, 2 dkg másla, 3 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř, 15 dl bešamelové omáčky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Polentu připravte z mouky, vody a soli podle návodu na obalu, nalijte ji do mírně navlhčené paštikové formy, nechte ji vychladnout, pak ji vyklopte a nakrájejte na plátky.

www.tacos.cz Nakrájejte zeleninu, osmahněte ji v hrnci na oleji, přidejte vše pomleté maso, opečte ho, podlijte vínem, osolte a opepřete, přidejte vroucí vývar a duste na mírném ohni 2 hodiny.

www.tacos.cz Máslem vymažte zapékací misku, na dno položte plátky polenty, přikryjte vrstvou bešamelové omáčky, masovým ragú a trochou parmazánu, pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny ingredience, a na závěr posypte parmazánem. Zapečte při 220 °C 20 minut, dokud povrch nebude gratinovaný.

vloženo 27.03.2022    zobrazeno 217x    verze pro tisk

Bramborová polenta

Coush-coush

Falešné lasagne s klobáskou

Kaše z ovesných vloček slaná

Krupková kaše slaná

Kukuřičná gánica

Kukuřičná gánica s brambory

Kukuřičná kaše (polenta)

Mamaliga
(Kukuřičná kaše na rumunský způsob)

Ovesné vločky s vejci

Parmezánová polenta

Polenta po turínsku

Polenta s dýní, česnekem, saturejkou a parmazánem

Polentový nákyp po italsku

Porridge z dýně s růžičkovou kapustou

Rýžový puding se šunkou a kapustou

Slaná krupicová kaše s vejci

Suflé s fava fazolemi, pecorinem a pikantním salámem

Sýrový nákyp