cpt. Cook
 

Bramborová polenta

Kaše z ovesných vloček slaná

Krupková kaše slaná

Kukuřičná gánica

Kukuřičná gánica s brambory

Kukuřičná kaše (polenta)

Rumunsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mamaliga

Kukuřičná kaše na rumunský způsob

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 l vody, sůl, 3/4 kg kukuřičné mouky, máslo, ovčí sýr, smetana
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnci přivedeme do varu osolenou vodu a pomalu do ní nasypeme kukuřičnou mouku. Stále míchajíce obrácenou vařečkou, uvaříme za 6-8 minut z kukuřičné mouky hustou polentu. Pak z ní lžící vykrajujeme kousky a klademe je do ohnivzdorné mísy máslem silně vymaštěné. Napřed vrstvu polenty, na ni několik kousků másla, trochu rozdrobeného ovčího sýra a několik lžic smetany, pak opět vrstvu polenty, několik kousků másla atd., až zásobu vyčerpáme. Pečeme alespoň 25 minut v horké troubě, aby se ovčí sýr na povrchu poslední vrstvy zbarvil do zlatožluta. Pečenou polentu podáváme s opékanými bramborami a s hlávkovým salátem.
vloženo 24.09.2007    zobrazeno 6328x    verze pro tisk

Ovesné vločky s vejci

Parmezánová polenta

Polenta po turínsku

Rýžový puding se šunkou a kapustou

Slaná krupicová kaše s vejci

Sýrový nákyp

Valašské černidlo

Velikonoční kopřivová nádivka