cpt. Cook
 

Banoš

Bílá polenta s ragú a bešamelem
(Bianca con ragù e besciamella)

Bramborová polenta

Coush-coush

Falešné lasagne s klobáskou

Kaše z ovesných vloček slaná

Krupková kaše slaná

Kukuřičná gánica

Kukuřičná gánica s brambory

Kukuřičná kaše (polenta)

Mamaliga
(Kukuřičná kaše na rumunský způsob)

Ovesné vločky s vejci

Parmezánová polenta

Polenta po turínsku

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polenta s dýní, česnekem, saturejkou a parmazánem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg polenty, karí koření podle chuti, 2 l zeleninového vývaru, 60 dkg tykve, 1/2 stroužek česneku, saturejka, extra virgin olivový olej, parmazán, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dýni očistěte, nakrájejte na kostky a spolu s rozdrceným stroužkem česneku ji vložte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Dochuťte nasekanou saturejkou, solí a mletým pepřem. Dvakrát je pokapejte olejem a pečte při 180 °C nejméně 45 minut.

www.tacos.cz Připravený zeleninový vývar nalijte do velkého hrnce, přiveďte k varu, osolte a vsypte instantní polentu. Míchejte dřevěnou vařečkou, aby se netvořily hrudky. Jakmile je polenta uvařená, podávejte ji s dýní a na závěr pokrm posypte straouhaným parmazánem, kari a saturejkou.

vloženo 06.02.2022    zobrazeno 443x    verze pro tisk

Polentový nákyp po italsku

Porridge z dýně s růžičkovou kapustou

Rýžový puding se šunkou a kapustou

Slaná krupicová kaše s vejci

Suflé s fava fazolemi, pecorinem a pikantním salámem