cpt. Cook
 

Bramborová polenta

Kaše z ovesných vloček slaná

Krupková kaše slaná

Kukuřičná gánica

Kukuřičná gánica s brambory

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kukuřičná kaše (polenta)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg kukuřičné mouky, sůl, ovčí sýr, smetana
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do prudce se vařící osolené vody pomalu nasypeme kukuřičnou mouku. Stále míchajíce vaříme tak dlouho, až se utvoří kaše. Pak s ohně odstavíme a pilně mícháme kvedlačkou. Přebytečnou vodu slejeme, kaši postavíme znovu na několik minut na plotnu, aby vyschla, pak ji vyklopíme na vál a nití příčně rozřízneme na 3 díly. Jeden díl vložíme do hluboké mísy, posypeme strouhaným sýrem nebo ovčím sýrem, přikryjeme druhým dílem, opět posypeme sýrem a pokropíme horkou smetanou nebo mlékem. Pak vložíme třetí díl, na který rovněž nasypeme strouhaný sýr a polejeme horkou kyselou smetanou. Stejně připravujeme i italskou polentu.
vloženo 24.09.2007    zobrazeno 3640x    verze pro tisk

Mamaliga
(Kukuřičná kaše na rumunský způsob)

Ovesné vločky s vejci

Parmezánová polenta

Polenta po turínsku

Rýžový puding se šunkou a kapustou

Slaná krupicová kaše s vejci

Sýrový nákyp

Valašské černidlo

Velikonoční kopřivová nádivka