cpt. Cook
 

Bílá polenta s ragú a bešamelem
(Bianca con ragù e besciamella)

Bramborová polenta

Coush-coush

Falešné lasagne s klobáskou

Kaše z ovesných vloček slaná

Krupková kaše slaná

Kukuřičná gánica

Kukuřičná gánica s brambory

Kukuřičná kaše (polenta)

Mamaliga
(Kukuřičná kaše na rumunský způsob)

Ovesné vločky s vejci

Parmezánová polenta

Polenta po turínsku

Polenta s dýní, česnekem, saturejkou a parmazánem

Polentový nákyp po italsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Porridge z dýně s růžičkovou kapustou

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  26 dkg máslové tykve, 2 lžíce olivového oleje, 2  jarní cibulky, 20 dkg růžičkové kapusty, 1/2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 snítky tymiánu, 2 špetky mletého pepře Espelette, sůl, 1/2 stroužek česneku, 8 dkg špenátu, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce piniových semínek, 4 dkg pecorina, 1/2 lžíce bílého vinného octa, 2  vejce, 2.8 dl mandlového mléka, 2.8 dl vody, 1/2 kostka zeleninového vývaru, 12 dkg ovesných vloček, 8 dkg ricotty
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupejte máslovou dýni a nakrájejte ji na kostičky. Povařte je 20 minut v hrnci s vroucí osolenou vodou a poté je slijte. Kousky dýně dejte do mísy a rozmačkejte je vidličkou, přičemž přidejte olivový olej. Osolte a opepřete a dejte stranou.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte. Růžičkovou kapustu opláchněte a odstraňte poškozené listy. Vložte je do mísy s olivovým olejem, jarní cibulkou, oloupanými celými stroužky česneku, tymiánem a pepřem Espelette. Přidejte sůl a promíchejte. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut, v polovině pečení zeleninu promíchejte. Odložte stranou.

www.tacos.cz Zbývající česnek oloupejte a nasekejte. Špenát opláchněte, osušte a nahrubo nasekejte nožem. Na pánvi na středním plameni 5 minut restujte špenát s česnekem na olivovém oleji. Osolte a opepřete. Odložte stranou. Piniové oříšky opražte nasucho na malé pánvi 5 minut a pravidelně je míchejte, aby se nepřipálily. Pomocí škrabky vytvořte hoblinky z pecorina.

www.tacos.cz Přiveďte k varu velký hrnec s vodou a bílým octem. Rozbijte vejce do misky a nalijte ho do hrnce při vysokém stupni varu. Nechte 3 minuty, aby žloutek zůstal tekutý, vyjměte ho děrovanou naběračkou a odložte na talíř. Stejně postupujte i se zbývajícím vejcem.

www.tacos.cz Mandlové mléko a vodu nalijte do hrnce, přiveďte k varu a přidejte kostku bujónu. Přisypte ovesné vločky, přidejte dýňové pyré a za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni. Když směs zhruba po 5 minutách zhoustne, přidejte špenát a dál za stálého míchání 2 minuty zahřívejte. Poté přidejte ricottu a jemně promíchejte.

www.tacos.cz Kaši rozdělte do polévkových talířů a poté přidejte pečenou růžičkovou kapustu a jarní cibulku. Na každý talíř přidejte jedno pošírované vejce, posypte hoblinkami pecorina a piniovými oříšky.

vloženo 19.01.2022    zobrazeno 162x    verze pro tisk

Rýžový puding se šunkou a kapustou

Slaná krupicová kaše s vejci

Suflé s fava fazolemi, pecorinem a pikantním salámem

Sýrový nákyp