cpt. Cook
 

Banoš

Bílá polenta s ragú a bešamelem
(Bianca con ragù e besciamella)

Bramborová polenta

Coush-coush

Falešné lasagne s klobáskou

Kaše z ovesných vloček slaná

Krupková kaše slaná

Kukuřičná gánica

Kukuřičná gánica s brambory

Kukuřičná kaše (polenta)

Mamaliga
(Kukuřičná kaše na rumunský způsob)

Ovesné vločky s vejci

Parmezánová polenta

Polenta po turínsku

Polenta s dýní, česnekem, saturejkou a parmazánem

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Polentový nákyp po italsku

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 konzerva okapaných nakládaných rajčat, 1/4 šálku bazalky, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce suchého červeného vína, 3/4 lžičky soli, 2.715 šálku vody, 3/4 šálku polenty, 1/2 šálek pecorina, 2 lžíce másla, 2 šálky cukety nakrájené na tenká kolečka, 1.15 šálku parmazánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 170 °C. Vymažte zapékací mísu. Na omáčku rozmixujte v mixéru nebo food processoru robotu okapaná rajčata, bazalku, česnek, červené víno a špetku soli. Vodu a zbývající sůi přiveďte k varu v hrnci na středním ohni. Pomalu vmíchejte polentu a za stálého šlehání rozmačkejte případné hrudky. Znovu přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum. Za občasného míchání vařte, dokud nezhoustne, asi 5 minut. Odstavte z ohně a vmíchejte nastrouhaný sýr Pecorino Romano a máslo.

www.tacos.cz Polovinu polenty nalijte do připravené zapékací misky. Polovinu tenkých plátků cukety rozložte do jedné vrstvy, aby se jen mírně překrývaly. Navrch nalijte polovinu omáčky a posypte polovinou parmazánu. Vrstvy zopakujte a poté je přikryjte hliníkovou fólií. Pečte 30 minut, pak odkryjte a pokračujte v pečení, dokud sýr lehce nezhnědne, přibližně dalších 10 minut. Nechte 5 minut stát. Ozdobte lístky bazalky.

vloženo 14.03.2022    zobrazeno 515x    verze pro tisk

Porridge z dýně s růžičkovou kapustou

Rýžový puding se šunkou a kapustou

Slaná krupicová kaše s vejci

Suflé s fava fazolemi, pecorinem a pikantním salámem