cpt. Cook
 

Bramborová polenta

Kaše z ovesných vloček slaná

Krupková kaše slaná

Kukuřičná gánica

Kukuřičná gánica s brambory

Kukuřičná kaše (polenta)

Mamaliga
(Kukuřičná kaše na rumunský způsob)

Ovesné vločky s vejci

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Parmezánová polenta

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 l mléka, 1.3 dl másla, 1/2 lžička tymiánu, 1/2 lžičky soli, 2.15 dl kukuřičné krupice, 2.15 dl strouhaného parmezánu, 1/2 šálku nasekané zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mléko nalejeme do většího hrnce a postavíme na střední plamen. Přidáme máslo, okořeníme tymiánem a solí a pomalu přivedeme k varu. Potom mícháme vařečkou a přisypáváme hrubou kukuřičnou mouku. Dál stále mícháme, dokud kaše není hustá. Stáhneme plamen, ale pokračujeme ve vaření, často mícháme, až je polenta krémová a odlepuje se od stěn hrnce. Potrvá to kolem 15 minut. Potom teprve vmícháme parmezán a podáváme posypané petrželkou.
vloženo 20.10.2014    zobrazeno 1689x    verze pro tisk

Polenta po turínsku

Rýžový puding se šunkou a kapustou

Slaná krupicová kaše s vejci

Sýrový nákyp

Valašské černidlo

Velikonoční kopřivová nádivka