cpt. Cook
 

Bramborová omeleta

Bramborová omeleta s hráškem

Bramborová omeleta selská

Bramborové koblížky k salátu

Bramborové kotlety se šunkou

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Bramborové krokety s karotkou a hráškem

Bramborové krokety s květákem

Bramborové krokety s květákem

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové krokety se srdcem z Morbieru

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg brambor, 10 dkg Morbieru, 1/2 lžíce hladké mouky do těsta, 2.15 dkg hladké mouky na obalování, 1/2  vejce, 2.15 dkg polenty, olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvařte a po vychlanutí rozmačkejte na pyré. To smíchejte s trochou mouky. Sýr morbier nakrájejte na kostky, po dvou na porci. Rozválejte vrchovatou polévkovou lžíci bramborového těsta v dlani a vtlačte do něho kostku sýra. Uzavřete a vyválejte do kuličky. U ostatních kroket postup opakujte. Vložte je na 30 minut do mrazáku.

www.tacos.cz Vejce rozšlehejte v polévkovém talíři se špetkou soli a špetkou černého pepře. Do druhého talíře nasypte polentu a do třetího mouku. Rozehřejte olej na smažení. Až bude horký, vyjměte krokety z mrazáku. Obalte je v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v polentě. Ihned je ponořte do horkého oleje po čtyřech. Smažte dozlatova. Osušte je na papírových utěrkách a podávejte horké.

vloženo 29.01.2022    zobrazeno 213x    verze pro tisk

Bramborové krokety se sýrem fontina a klobáskou
(Crocchette di patate con fontina e salsiccia)

Bramborové šišky se žampióny

Jihočeské krokety

Krokety s lanýžovou mortadellou
(Crocchette di mortadella tartufata)

Lyonské brambory
(Pommes de terre lyonnaises)

Plněné brambory

Rösti s kmínem

Smažené brambory s pórkem