cpt. Cook
 

Bramborová omeleta

Bramborová omeleta s hráškem

Bramborová omeleta selská

Bramborové koblížky k salátu

Bramborové kotlety se šunkou

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Bramborové krokety s karotkou a hráškem

Bramborové krokety s květákem

Bramborové krokety s květákem

Bramborové krokety se srdcem z Morbieru

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové krokety se sýrem fontina a klobáskou

Crocchette di patate con fontina e salsiccia

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg brambor, 20 dkg klobásky salsiccia, 8 dkg italského sýra fontina, 8 dkg strouhanky, 15 dkg parmazánu, 1/2  vejce, extra virgin olivový olej, zelená petrželka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Povařte je 10 minut ve velkém množství osolené vody. Brambory nechte okapat a rozšťouchejte je nebo prožeňte lisem na brambory. Klobásku oloupejte a rukama ji rozdrobte. Sýr fontina rozmixujte v mixéru. Přidejte tyto ingredience do bramborové kaše. Přidejte jemně nasekanou petrželku, nastrouhaný parmazán a vejce. Dobře promíchejte a přidejte trochu strouhanky, dokud směs neztuhne.

www.tacos.cz Vytvarujte krokety, obalte je ve strouhance a nechte 10 minut odpočívat v lednici. Na pánvi rozehřejte olej a krokety smažte a opatrně je obraťte, dokud nebudou z obou stran zlatavě hnědé. Položte je na savý papír, osolte a ihned podávejte. Případně můžete krokety péci v troubě při 180 °C asi 20 minut na plechu vyloženém pečicím papírem. V polovině pečení je přitom obraťte.

vloženo 06.02.2022    zobrazeno 398x    verze pro tisk

Bramborové šišky se žampióny

Jihočeské krokety

Krokety s lanýžovou mortadellou
(Crocchette di mortadella tartufata)

Lyonské brambory
(Pommes de terre lyonnaises)

Plněné brambory

Rösti s kmínem

Smažené brambory s pórkem