cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Broskvový dezert II

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg broskvového kompotu, višňová marmeláda, 1.15 dkg mleté želatiny, 1/4 l smetany na šlehání, 1/2 rovná lžíce moučkového cukru,

Piškot: 2  vejce, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce hladké mouky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Předchozí den upečený piškot nakrájíme na plátky a spojíme je višňovou nebo malinovou či meruňkovou zavařeninou. Pak je spojené nakrájíme na kostky. Broskve dáme na cedník okapat. Želatinu necháme rozpustit v 5 lžících vody a nabobtnat. Broskvovou šťávu ohřejeme, rozpustíme v ní želatinu a dáme ji vychladnout. Do hluboké skleněné mísy složíme vrstvu piškotů, polijeme 1/8 šťávy, poklademe broskvemi a opět složíme piškoty, polijeme je další třetinou šťávy. Pak další broskve a piškoty zalijeme zbylou šťávou. Necháme dobře vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou, mírně oslazenou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2117x    verze pro tisk

Červenomodré pokušení

Dezert z jablek, hrušek a celeru

Flambované ovoce

Frittelle di mele
(Smažená jablka)

Grapefruit s rozinkami

Grilovaná jablka

Grilovaná jablka s tvarohem

Grilované broskve

Hroznové víno s vinnou pěnou

Hruškový krém

Hrušky na víně
(Poires au vin)

Hrušky plněné krémem žervé

Hrušky s jablečno-tvarohovou pěnou

Hrušky s karamelem

Hrušky s karamelovým krémem

Hrušky s medem

Hrušky s mraženým krémem

Hrušky se smetanovým sýrem

Hrušky se sýrovou náplní