cpt. Cook
 

Broskvový dezert II

Červenomodré pokušení

Dezert z jablek, hrušek a celeru

Flambované ovoce

Frittelle di mele
(Smažená jablka)

Grapefruit s rozinkami

Grilovaná jablka

Grilovaná jablka s tvarohem

Grilované broskve

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hroznové víno s vinnou pěnou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg modrých hroznů, 2  citróny, 8  žloutků, 10 dkg krystalového cukru, 1.6 dl Martini Bianco Extra Dry, meduňka nebo máta na ozdobení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hrozny omyjeme a necháme okapat, podélně je rozpůlíme, odstraníme zrníčka a rozdělíme je do misek. Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Citrony dobře omyjeme, budeme používat jejich šťávu i kůru. Žloutky, cukr, dezertní víno, citrónovou kůru z poloviny a šťávu ze všech citronů promícháme v nádobě, nejlépe v nerezové míse, kterou vložíme do vodní lázně (hrnec s horkou vodou, voda se však nesmí vařit). Tuto směs šleháme nad vodní lázní tak dlouho, až je hmota hustá a nadýchaná, asi 5 minut. Pěnou přeléváme hrozny, zdobíme mátou nebo meduňkou.
vloženo 11.11.2007    zobrazeno 1830x    verze pro tisk

Hruškový krém

Hrušky na víně
(Poires au vin)

Hrušky plněné krémem žervé

Hrušky s jablečno-tvarohovou pěnou

Hrušky s karamelem

Hrušky s karamelovým krémem

Hrušky s medem

Hrušky s mraženým krémem

Hrušky se smetanovým sýrem

Hrušky se sýrovou náplní