cpt. Cook
 

Apple butter

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Citrónová marmeláda

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  1/2 kg citrónu chemicky neošetřovaných, 1.15 kg krystalového cukru, 1.15 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Citróny důkladně opláchněte a vložte do hrnce. Zalijte vodou (trochu víc, než je uvedeno v dávkování) a vařte zhruba hodinu, dokud nebudou úplně uvařené a měkké. Poté citrony z hrnce vyndejte a odměřte si z vody, v níž se vařily, potřebné množství. Když citrony vychladnou, nakrájejte je na tenké proužky. Odstraňte pecky a kousky vložte zpátky do hrnce s vodou. Přisypte cukr a míchejte tak dlouho, dokud se všechen nerozpustí. Vařte zhruba 20 až 30 minut. Poté kápněte trochu marmelády na vychlazený talířek a vyzkoušejte, jestli tuhne. Pokud ne, vařte marmenádu ještě několik minut a vyzkoušejte znovu. Marmeládu nechte vychladnout a odpočinout, poté ji rozlijte do sterilních sklenic, naplňte po okraj, zavřete víčkem a obraťte na pár minut dnem vzhůru.
vloženo 29.06.2013    zobrazeno 2249x    verze pro tisk

Džem z meruněk a pomerančů

Hrušková povidla

Hruškové čatní

Jablečný kompot
(Compote de pommes)

Jablkový kompot se zázvorem

Mátový rosol

Meruňková sedlina
(Apricot curd)

Pečený zimní čaj

Rybíz à la brusinky

Švestkový džem

Švestky v cukru

Třešně maraschino

Třešně pěti koření

Třešňová marmeláda s čokoládou

Třešňová mostarda

Třešňová zavařenina s balsamikem

Třešňový relish s mandlemi

Višňový kompot s citrónem a vanilkou