cpt. Cook
 

Apple butter

Badyánové meruňky s medem

Citrónová marmeláda

Džem z meruněk a pomerančů

Džem z meruněk a rybízu

Hrušková povidla

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hruškové čatní

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  15  červených cibulí, 1/2 kg hrušek, 1.15 dl bílého balzamikového octa, 1/2 lžíce hořčičného semínka, 1/2 lžička mleté skořice, 150 dkg přírodního cukru, 10 dkg rozinek, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupeme cibule, nakrájíme je na čtvrtky. Oloupeme hrušky, zbavíme je jádřinců a stopek a pokrájíme na malé kousky. Ve velkém hrnci zahřejeme koření, ocet a cukr. Přidáme cibuli, hrušky, zázvor a rozinky a necháme asi půl hodiny vařit. Čatní nalijeme ještě horké do skleniček, uzavřete víčky a obrátíme dnem vzhůru. Necháme tak do vychladnutí.
vloženo 15.11.2013    zobrazeno 1992x    verze pro tisk

Jablečný kompot
(Compote de pommes)

Jablkový kompot se zázvorem

Mátový rosol

Meruňková sedlina
(Apricot curd)

Meruňkové a pomerančové chutney

Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

Meruňky s pomerančem a ořechy

Pečený zimní čaj

Rybíz à la brusinky

Švestkový džem

Švestky v cukru

Třešně maraschino