cpt. Cook
 

Apple butter

Citrónová marmeláda

Džem z meruněk a pomerančů

Hrušková povidla

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hruškové čatní

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  15  červených cibulí, 1/2 kg hrušek, 1.15 dl bílého balzamikového octa, 1/2 lžíce hořčičného semínka, 1/2 lžička mleté skořice, 150 dkg přírodního cukru, 10 dkg rozinek, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupeme cibule, nakrájíme je na čtvrtky. Oloupeme hrušky, zbavíme je jádřinců a stopek a pokrájíme na malé kousky. Ve velkém hrnci zahřejeme koření, ocet a cukr. Přidáme cibuli, hrušky, zázvor a rozinky a necháme asi půl hodiny vařit. Čatní nalijeme ještě horké do skleniček, uzavřete víčky a obrátíme dnem vzhůru. Necháme tak do vychladnutí.
vloženo 15.11.2013    zobrazeno 1788x    verze pro tisk

Jablečný kompot
(Compote de pommes)

Jablkový kompot se zázvorem

Mátový rosol

Meruňková sedlina
(Apricot curd)

Pečený zimní čaj

Rybíz à la brusinky

Švestkový džem

Švestky v cukru

Třešně maraschino

Třešně pěti koření

Třešňová marmeláda s čokoládou

Třešňová mostarda

Třešňová zavařenina s balsamikem

Třešňový relish s mandlemi

Višňový kompot s citrónem a vanilkou