cpt. Cook
 

Apple butter

Citrónová marmeláda

Džem z meruněk a pomerančů

Hrušková povidla

Hruškové čatní

Jablečný kompot
(Compote de pommes)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jablkový kompot se zázvorem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 dávky:  1/2 kg jablek, 1/2  čerstvý zázvor, 2  citróny, 12.15 dkg rozinek, 6 dkg krystalového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jablka omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec. Čtvrtky jablek pokrájíme na malé kousky. Zázvor oloupeme a jemně posekáme. Citrony vymačkáme. Rozinky namočíme do vody, necháme okapat a dáme do kastrolu s cukrem, posekaným zázvorem a citronovou šťávou. Ohřejeme, vhodíme jablka a necháme za stálého míchání prudce vařit 4 minuty. Sklenice vypláchneme horkou vodou a plníme zavařeninou. Nádoby dobře uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme 15 minut vychladnout. Uchováváme na chladném a tmavém místě.
vloženo 14.10.2013    zobrazeno 1318x    verze pro tisk

Mátový rosol

Meruňková sedlina
(Apricot curd)

Pečený zimní čaj

Rybíz à la brusinky

Švestkový džem

Švestky v cukru

Třešně maraschino

Třešně pěti koření

Třešňová marmeláda s čokoládou

Třešňová mostarda

Třešňová zavařenina s balsamikem

Třešňový relish s mandlemi

Višňový kompot s citrónem a vanilkou