cpt. Cook
 

Apple butter

Badyánové meruňky s medem

Citrónová marmeláda

Džem z meruněk a pomerančů

Džem z meruněk a rybízu

Hrušková povidla

Hruškové čatní

Jablečný kompot
(Compote de pommes)

Jablkový kompot se zázvorem

Mátový rosol

Meruňková sedlina
(Apricot curd)

Meruňkové a pomerančové chutney

Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

Meruňky s pomerančem a ořechy

Pečený zimní čaj

Rybíz à la brusinky

Švestkový džem

Švestky v cukru

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Třešně maraschino

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  2 šálky vypeckovaných třešní, 2 šálky vodky, 1/2 šálek moučkového cukru, 1/2 lžička mandlové esence
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tradiční maraschino třešně jsou naloženy v likéru maraschino. Prvotřídní vodka a trochu mandlového výtažku udělá ovšem také slušný výsledek, živou třešňovou chuť a zářivě červenou barvu. Nevynechejte cukr, přidává chuť a pomáhá udržovat strukturu ovoce tak, aby třešně neměkly.

www.tacos.cz Sterilizujte zavařovací sklenice ponořením do vroucí vody na 10 minut. Smíchejte třešně, vodku, cukr a mandlový extrakt v míse a protřepte, aby se cukr rozpustil. Ponechte stranou na chladném, tmavém místě po dobu 5 dnů, aby se chuti mohly rozvíjet. Denně je protřepejte. Uchováte je potom v ledničce až 4 měsíce, ale tak dlouho tam určitě nevydrží.

vloženo 05.06.2018    zobrazeno 1742x    verze pro tisk