cpt. Cook
 

Apple butter

Citrónová marmeláda

Džem z meruněk a pomerančů

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hrušková povidla

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  2 kg hrušek, 1/2  citrón, 20 dkg třtinového cukru, 2  hřebíčky, 1/2  celá skořice, 2 dl vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hrušky omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců i stopek a pokrájejte na menší kousky. V hrnci je podlijte vodou a pod pokličkou asi 20 minut vařte. Přidejte šťávu z citrónu, cukr a koření a přendejte do pekáče. Rozehřejte troubu na 90 °C a za občasného míchání nechte asi 3 hodiny odpařovat do zhoustnutí. Naplňte sklenice a hned je postavte na víčkem dolů. Po vychladnutí skladujte v chladné místnosti. Vydrží vám celou zimu.
vloženo 15.11.2013    zobrazeno 1585x    verze pro tisk

Hruškové čatní

Jablečný kompot
(Compote de pommes)

Jablkový kompot se zázvorem

Mátový rosol

Meruňková sedlina
(Apricot curd)

Pečený zimní čaj

Rybíz à la brusinky

Švestkový džem

Švestky v cukru

Třešně maraschino

Třešně pěti koření

Třešňová marmeláda s čokoládou

Třešňová mostarda

Třešňová zavařenina s balsamikem

Třešňový relish s mandlemi

Višňový kompot s citrónem a vanilkou