cpt. Cook
 

Apple butter

Badyánové meruňky s medem

Citrónová marmeláda

Džem z meruněk a pomerančů

Džem z meruněk a rybízu

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hrušková povidla

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  2 kg hrušek, 1/2  citrón, 20 dkg třtinového cukru, 2  hřebíčky, 1/2  celá skořice, 2 dl vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hrušky omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců i stopek a pokrájejte na menší kousky. V hrnci je podlijte vodou a pod pokličkou asi 20 minut vařte. Přidejte šťávu z citrónu, cukr a koření a přendejte do pekáče. Rozehřejte troubu na 90 °C a za občasného míchání nechte asi 3 hodiny odpařovat do zhoustnutí. Naplňte sklenice a hned je postavte na víčkem dolů. Po vychladnutí skladujte v chladné místnosti. Vydrží vám celou zimu.
vloženo 15.11.2013    zobrazeno 2543x    verze pro tisk

Hruškové čatní

Jablečný kompot
(Compote de pommes)

Jablkový kompot se zázvorem

Mátový rosol

Meruňková sedlina
(Apricot curd)

Meruňkové a pomerančové chutney

Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

Meruňky s pomerančem a ořechy

Pečený zimní čaj

Rybíz à la brusinky

Švestkový džem

Švestky v cukru

Třešně maraschino