cpt. Cook
 

Apple butter

Citrónová marmeláda

Džem z meruněk a pomerančů

Hrušková povidla

Hruškové čatní

Francie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Jablečný kompot

Compote de pommes

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  jablka (golden delicious nebo renety), 10 dkg cukru krupice, 1/2  vanilkový cukr, 15 g másla, 4 lžíce vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omytá jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kousky. V nádobě s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo. Přidáme kousky jablek, cukry a vodu. Promícháme a necháme na mírném ohni bublat asi 20 minut, občas promícháme. Když je uvařený, přelejeme jej do mísy na kompoty. Hermeticky uzavřený vydrží v ledničce až 3 dny. Hodí se studený k bílým sýrům nebo zvěřině. Nebo ho můžeme použít jako náplň sladkých koláčů, závinů, do jablečných taštiček z lístkového těsta.

www.tacos.cz Varianty: do jablek můžeme přimíchat dvě špetky mleté skořice nebo mletého zázvoru, případně přidat trošku rozinek. Vodu můžeme nahradit calvadosem, suchým ciderem, jablečným likérem manzana verde.

vloženo 18.09.2013    zobrazeno 1067x    verze pro tisk

Jablkový kompot se zázvorem

Mátový rosol

Meruňková sedlina
(Apricot curd)

Pečený zimní čaj

Rybíz à la brusinky

Švestkový džem

Švestky v cukru

Třešně maraschino

Třešně pěti koření

Třešňová marmeláda s čokoládou

Třešňová mostarda

Třešňová zavařenina s balsamikem

Třešňový relish s mandlemi

Višňový kompot s citrónem a vanilkou