cpt. Cook
 

Apple butter

Badyánové meruňky s medem

Citrónová marmeláda

Džem z meruněk a pomerančů

Džem z meruněk a rybízu

Hrušková povidla

Hruškové čatní

Francie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Jablečný kompot

Compote de pommes

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  jablka (golden delicious nebo renety), 10 dkg cukru krupice, 1/2  vanilkový cukr, 15 g másla, 4 lžíce vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omytá jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kousky. V nádobě s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo. Přidáme kousky jablek, cukry a vodu. Promícháme a necháme na mírném ohni bublat asi 20 minut, občas promícháme. Když je uvařený, přelejeme jej do mísy na kompoty. Hermeticky uzavřený vydrží v ledničce až 3 dny. Hodí se studený k bílým sýrům nebo zvěřině. Nebo ho můžeme použít jako náplň sladkých koláčů, závinů, do jablečných taštiček z lístkového těsta.

www.tacos.cz Varianty: do jablek můžeme přimíchat dvě špetky mleté skořice nebo mletého zázvoru, případně přidat trošku rozinek. Vodu můžeme nahradit calvadosem, suchým ciderem, jablečným likérem manzana verde.

vloženo 18.09.2013    zobrazeno 2031x    verze pro tisk

Jablkový kompot se zázvorem

Mátový rosol

Meruňková sedlina
(Apricot curd)

Meruňkové a pomerančové chutney

Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

Meruňky s pomerančem a ořechy

Pečený zimní čaj

Rybíz à la brusinky

Švestkový džem

Švestky v cukru

Třešně maraschino