cpt. Cook
 

Apple butter

Badyánové meruňky s medem

Citrónová marmeláda

Džem z meruněk a pomerančů

Džem z meruněk a rybízu

Hrušková povidla

Hruškové čatní

Jablečný kompot
(Compote de pommes)

Jablkový kompot se zázvorem

Mátový rosol

Meruňková sedlina
(Apricot curd)

Meruňkové a pomerančové chutney

Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

Meruňky s pomerančem a ořechy

Pečený zimní čaj

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rybíz à la brusinky

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  1/2 kg červeného rybízu, 615 dkg krystalového cukru, 15  hřebíčků, celá skořice
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybíz opláchneme a necháme okapat. V hrnci jej promícháme s cukrem, hřebíčky a skořicí a necháme přikrytý stát asi 12 hodin. Potom dáme na sporák, přivedeme k varu a když bublá celý povrch, snížíme plamen a necháme vařit asi 20 minut. Nemícháme, a už vůbec ne ode dna, připálil by se. Plníme do suchých sterilovaných skleniček, uzavřeme a na pár minut je otočíme dnem vzhůru.
vloženo 29.06.2013    zobrazeno 1318x    verze pro tisk

Švestkový džem

Švestky v cukru

Třešně maraschino