cpt. Cook
 

Barmská kachna

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Divoká kachna na víně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  divoká kachna, 10 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, 1/2 větší cibule, 3 lžíce kořenové zeleniny, 1/2 lžička hladké mouky, 0.6 dl červeného vína, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, ocet, moučkový cukr, citrón
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou kachnu zbavíme vnitřního sádla, osolíme ji a protkneme proužky slaniny. Zbytek slaniny drobně pokrájíme, do sklovita vyškvaříme, přidáme máslo, zeleninu, cibuli a slabě osmahneme. Pak vložíme kachnu a po obou stranách ji opečeme. Podlijeme mírně, přidáme koření, protlak, 3 plátky citrónu, a pečeme za častého polévání šťávou. Zpočátku pečeme kachnu masitou stranou dolů, a ke konci přípravy masitou stranu opečeme do červena. Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji, šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného se lžičkou hladké mouky, přilijeme víno a necháme jednou přejít varem. Šťávu přecedíme. Naporcovanou kachnu pokropíme částí šťávy, ostatní podáme v omáčníku.

www.tacos.cz Příloha: knedlík, kompoty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3356x    verze pro tisk

Dušená divoká kachna

Husa stažená

Husí drůbky zadělávané

Husí krk nadívaný

Husí rizoto na Heveský způsob

Husí stehna v šouletu

Kachna Burda

Kachna dušená na muškátovém víně

Kachna na červených bobulích
(Canard aux baies rouges)

Kachna na hroznovém víně
(Canard aux raisins verts)

Kachna na karí

Kachna na medu a víně

Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích
(Caneton a l'orange)

Kachna na pomerančích
(Canard a l'orange)

Kachna na třešních

Kachna na způsob zvěřiny

Kachna nebo mladá husička pečená