cpt. Cook
 

Barmská kachna

Divoká kachna na víně

Dušená divoká kachna

Husa stažená

Husí drůbky zadělávané

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Husí krk nadívaný

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  husí krk, 1/4 kg vepřového masa, 1/2  vejce na tvrdo, sůl, muškátový květ, majoránka, 1/2 lžíce vepřového sádla ()
zkopírováno z http://www.tacos.cz Když husu stahujeme, odřízneme opatrně kůži z krku co nejhlouběji na prsou. Nejprve ji na jednom konci zašijeme, pak naplníme a potom zašijeme i na druhém konci. Nadívaný krk buď ovaříme v polévce, nebo jej zakrytý udusíme na trošce omastku. Nádivku umeleme z kousku syrového vepřového masa, osolíme, okořeníme, ale housku nepřiléváme. Můžeme dovnitř vsunout i na tvrdo vařené vejce, husí krk pokrájený za studena pak velmi pěkně vypadá. Podáváme teplý se zeleninou a brambory, studený s chlebem a salátem nebo s okurkou či rajčetem.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Husí krk nadívaný, chléb nebo brambory a zelenina nebo salát. Masitá nádivka živí, chléb nebo brambory sytí a salát nebo zelenina přidají látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3415x    verze pro tisk

Husí rizoto na Heveský způsob

Husí stehna v šouletu

Kachna Burda

Kachna dušená na muškátovém víně

Kachna na červených bobulích
(Canard aux baies rouges)

Kachna na hroznovém víně
(Canard aux raisins verts)

Kachna na karí

Kachna na medu a víně

Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích
(Caneton a l'orange)

Kachna na pomerančích
(Canard a l'orange)

Kachna na třešních

Kachna na způsob zvěřiny

Kachna nebo mladá husička pečená