cpt. Cook
 

Barmská kachna

Divoká kachna na víně

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušená divoká kachna

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  divoká kachna, 10 dkg anglické slaniny, 1/2  mrkev, 1/2  petržel, celer (stejný kus jako petržele), 1/2 středně velká cibule, 15 zrnek celého pepře, 3 zrnka nového koření, 2  hřebíčky,  trochu citrónové kůry, 1/4 l červeného vína, 1/2 lžíce másla, 1.15 lžíce hladké mouky, citrónová šťáva, moučkový cukr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou kachnu rozčtvrtíme a osolíme. V kastrole vyškvaříme do sklovita drobně pokrájenou slaninu, přidáme na kroužky pokrájenou cibuli a vše necháme osmahnout. Pak položíme díly kachny a po obou stranách ji opečeme. Přidáme koření, citrónovou kůru a zalijeme vínem. Dusíme do měkka za častého obracení. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a přidáme ji do šťávy na kachně. Dusíme ještě asi 15 minut na mírném ohni. Maso vyjmeme, uložíme na teple a šťávu mixujeme i se zeleninou. Ochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Je-li třeba, obarvíme šťávu hnědým cukrem.

www.tacos.cz Příloha: jemné noky nebo knedlík, kompoty nebo ovocný salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3669x    verze pro tisk

Husa stažená

Husí drůbky zadělávané

Husí krk nadívaný

Husí rizoto na Heveský způsob

Husí stehna v šouletu

Kachna Burda

Kachna dušená na muškátovém víně

Kachna na červených bobulích
(Canard aux baies rouges)

Kachna na hroznovém víně
(Canard aux raisins verts)

Kachna na karí

Kachna na medu a víně

Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích
(Caneton a l'orange)

Kachna na pomerančích
(Canard a l'orange)

Kachna na třešních

Kachna na způsob zvěřiny

Kachna nebo mladá husička pečená