cpt. Cook
 

Barmská kachna

Divoká kachna na víně

Dušená divoká kachna

Husa stažená

Husí drůbky zadělávané

Husí krk nadívaný

Husí rizoto na Heveský způsob

Husí stehna v šouletu

Kachna Burda

Kachna dušená na muškátovém víně

Kachna na červených bobulích
(Canard aux baies rouges)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kachna na hroznovém víně

Canard aux raisins verts

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kachna, 1/2 kg bílého hroznového vína, 15 dkg másla, sůl, mletý pepř, 1/2 sklenka koňaku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kachnu opečte ze všech stran na másle dozlatova. Zatím otrhejte bobule vína a z poloviny z nich vymačkejte šťávu. Jakmile je kachna dobře opečená, oflambujte ji koňakem. Osolte ji, opepřete a přidejte šťávu z hroznů. Zakryjte ji a 25 minut duste. 10 minut před koncem dušení přidejte celé bobule vína a šťávu ochutnejte. Pokud je příliš kyselá, přidejte špetku cukru. Kachnu podávejte obloženou bobulemi vína.
vloženo 02.08.2007    zobrazeno 1934x    verze pro tisk

Kachna na karí

Kachna na medu a víně

Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích
(Caneton a l'orange)

Kachna na pomerančích
(Canard a l'orange)

Kachna na třešních

Kachna na způsob zvěřiny

Kachna nebo mladá husička pečená