cpt. Cook
 

Barmská kachna

Divoká kachna na víně

Dušená divoká kachna

Husa stažená

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Husí drůbky zadělávané

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  husí droby (nebo slepice či králík), kořenová zelenina, cibule, sůl, 2 lžíce másla nebo sádla, 2 lžíce hladké mouky, muškátový květ, zelená petrželka, květák ()
zkopírováno z http://www.tacos.cz Husí nebo dvoje kachní drůbky vaříme se zeleninou, zpěněnou na cibulce, asi 1 až 1.5 hodiny, starou slepici nebo kohouta ovšem déle, 2 až 2.5 hodiny. Když je maso měkké, uděláme bledou jíšku, zalijeme ji částí vývaru, okořeníme květem nebo zelenou petrželkou a povaříme na omáčku. Maso zatím rozdělíme a v omáčce pak přihřejeme. Podáváme nejlépe s nudlemi nebo s noky či s rýží. Do omáčky můžeme přidat též květák.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Zadělávané drůbky, rýže nebo nudle, po případě brambory, a salát. Není-li salát, může se oběd doplnit čerstvým ovocem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4396x    verze pro tisk

Husí krk nadívaný

Husí rizoto na Heveský způsob

Husí stehna v šouletu

Kachna Burda

Kachna dušená na muškátovém víně

Kachna na červených bobulích
(Canard aux baies rouges)

Kachna na hroznovém víně
(Canard aux raisins verts)

Kachna na karí

Kachna na medu a víně

Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích
(Caneton a l'orange)

Kachna na pomerančích
(Canard a l'orange)

Kachna na třešních

Kachna na způsob zvěřiny

Kachna nebo mladá husička pečená