cpt. Cook
 

Barmská kachna

Divoká kachna na víně

Dušená divoká kachna

Husa stažená

Husí drůbky zadělávané

Husí krk nadívaný

Husí rizoto na Heveský způsob

Husí stehna v šouletu

Kachna Burda

Kachna dušená na muškátovém víně

Kachna na červených bobulích
(Canard aux baies rouges)

Kachna na hroznovém víně
(Canard aux raisins verts)

Kachna na karí

Kachna na medu a víně

Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích
(Caneton a l'orange)

Kachna na pomerančích
(Canard a l'orange)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kachna na třešních

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kachna, 1/2 dl třešňovice, 1/2  citrón, 1/2  cibule nakrájená na kolečka, 3 dl suchého bílého vína, 2  pomeranče (na šťávu pokud možno krvavé pomeranče), 115 dkg třešní odpeckovaných a rozpůlených, 115 dkg krystalového cukru, 1/2 lžíce medu, 1/2 lžíce octa, z jednoho celeru listy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Injekční stříkačkou píchneme do kachny na několika místech asi sedminu třešňovice. Dovnitř kachny dáme celý citrón, cibuli a celerové listy a uzavřeme delší jehlou nebo provázkem. Pečeme v rozpálené troubě 30 minut. Plech vyndáme, tuk slijeme a nahradíme ho vínem. Pečeme tak dlouho, až je kachna hotová, pravidelně podléváme a propichujeme vidličkou, aby tuk vytékal. Asi 15 minut před dopečením kachnu pomažeme medem. Zatímco se kachna peče, smícháme ocet s cukrem a na středním plameni opékáme na pánvi tak dlouho, až se cukr rozpustí a začne karamelizovat. Přidáme pomerančovou šťávu, zbytek třešňovice, pomerančovou kůru a třešně. Dobře promícháme a 5 minut povaříme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2357x    verze pro tisk

Kachna na způsob zvěřiny

Kachna nebo mladá husička pečená