cpt. Cook
 

Barmská kachna

Divoká kachna na víně

Dušená divoká kachna

Husa stažená

Husí drůbky zadělávané

Husí krk nadívaný

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Husí rizoto na Heveský způsob

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg tučné husí kůže, 115 dkg cibule, 1.2 kg husích drůbků, 2 dkg soli, 3 g mletého pepře, 3 dkg zelené petrželky, 2 g tymiánu, 115 dkg mrkve, 115 dkg petržele, 15 dkg celeru, 10 dkg čerstvých hub, 24 dkg rýže
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tučnou husí kůži vyškvařit, přelít přes sítko a škvarky odložit stranou. Ve zbylém tuku nechat zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku a přidat omyté husí drůbky. Ochutit solí, mletým pepřem, jemně nasekanou petrželkou a tymiánem. Když začnou drůbky měknout, přidat na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer a houby. Za častého míchání a podlévání vždy jen trochou vody, podusit doměkka. Poté přidat omytou rýži, podlít dostatečným množstvím horké vody a přikryté dusit v předehřáté troubě. Hotové rizoto servírovat posypané husími škvarky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2243x    verze pro tisk

Husí stehna v šouletu

Kachna Burda

Kachna dušená na muškátovém víně

Kachna na červených bobulích
(Canard aux baies rouges)

Kachna na hroznovém víně
(Canard aux raisins verts)

Kachna na karí

Kachna na medu a víně

Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích
(Caneton a l'orange)

Kachna na pomerančích
(Canard a l'orange)

Kachna na třešních

Kachna na způsob zvěřiny

Kachna nebo mladá husička pečená