cpt. Cook
 

Barmská kachna

Divoká kachna na víně

Dušená divoká kachna

Husa stažená

Husí drůbky zadělávané

Husí krk nadívaný

Husí rizoto na Heveský způsob

Husí stehna v šouletu

Kachna Burda

Kachna dušená na muškátovém víně

Kachna na červených bobulích
(Canard aux baies rouges)

Kachna na hroznovém víně
(Canard aux raisins verts)

Kachna na karí

Kachna na medu a víně

Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích
(Caneton a l'orange)

Kachna na pomerančích
(Canard a l'orange)

Kachna na třešních

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kachna na způsob zvěřiny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kachna, sůl, mletý pepř, ocet (citrónová šťáva), 1/2  cibule, kořenová zelenina, krystalový cukr, víno, kysaná smetana
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou, vykuchanou kachnu uvnitř i navrch osolíme, opepříme, vložíme do kastrolu s trochou vody, do které jsme přilili ocet (nebo citrónovou šťávu). K ní přidáme cibuli, na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a dusíme pod pokličkou do měkka. Když se šťáva vydusí, necháme kachnu trochu opéci. Pak zeleninu i se šťávou prolisujeme a dodáme chuti páleným cukrem, vínem a kyselou smetanou. Kachnu nakrájíme na porce, upravíme na mísu a polejeme připravenou omáčkou.
vloženo 28.07.2007    zobrazeno 2708x    verze pro tisk

Kachna nebo mladá husička pečená