cpt. Cook
 

Dušené jihočeské žebírko

Dušené nudle s vepřovým masem

Dušené vepřové maso po indicku

Rumunsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Džuveč

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  karotka, fazolový lusk, zelený hrášek, květák, lilek, brambora, paprika, tykev, 4  cibule, 3 stroužky česneku, 1/2 sklenka bílého vína, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce oleje, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžíce rozinek nebo nezralých bobulí vinných hroznů,  špetka mletého koriandru,  špetka tymiánu,  špetka mletého pepře, 1/2  chilli paprička, sůl, 1/2 lžíce moučkového cukru, 1/2 lžíce zelené petrželky, 1/2 lžíce celerové natě, saturejka, 150 dkg pomletého nebo drobně pokrájeného vepřového plecka, 1/2 šálku rýže, několik  rajčat
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájenou zeleninu (1/4 kg na jednu porci) krátce podusíme na oleji, na kterém jsme předtím osmahli rozsekanou cibuli a česnek. Skleněnou zapékací mísu vytřeme olejem, dáme vrstvu zeleniny, masa, posypeme rýží, kořením a tak střídáme vrstvy, až je miska téměř plná. Nakonec dáme rajčata, zalijeme vínem, pokapeme olejem a pečeme v troubě přikryté poklicí jednu a půl hodiny nebo i déle. Džuveč lze připravit i jednodušeji bez masa nebo i bez rýže. Pojídáme buď jako samostatné jídlo, nebo s bílou vekou či s rýží.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2201x    verze pro tisk

Džuveč

Džuveč vepřový

Fenyklové řízky svatováclavské

Floridské vepřové

Floridské vepřové kotlety

Galja

Grilované vepřové řízky v zeleninové směsi

Hispánská sekaná

Horácké ražniči

Hořovické řízky

Houbařská plněná kotleta

Husarská roláda

Hustopečský flamendr

Chop-suey z vepřového masa

Chuletas de cerdo con frijoles
(Kotlety s fazolemi)

Indonéské vepřové