cpt. Cook
 

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Falešná sekaná

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Francouzské brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
3 porce:  315 dkg brambor, 1/2 malý květák, 4  vejce, 115 dkg uzeného masa, 2  pórky, 2 dl mléka, 15 dkg tvrdého sýra, sůl, majoránka, mletý pepř, 3 stroužky česneku, muškátový květ
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oškrábané brambory nahrubo nastrouháme, dáme do vyšší nádoby, zalijeme mlékem a v mikrovlnné troubě vaříme přikryté 7 minut. Pórek nakrájíme na kolečka, maso na kostičky, květák rozebereme na růžičky, vše smícháme s prolisovaným česnekem a přidáme k bramborám. Vejce ušleháme, přidáme majoránku, muškátový květ, pepř, sůl a větší část nastrouhaného sýra. Směsí zalijeme zeleninu s masem, promícháme a vaříme přikryté 20 minut. Zbytek sýra nakrájíme na proužky, dáme na nákyp a zapékáme ještě 5 min.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1810x    verze pro tisk

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
(Gratin de patate douce, navet, épices et cantal)

Irské farmářské brambory
(Farmer's potatoes)

Italské zapečené brambory

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

Katalánské brambory

Klatovský báč

Krkonošský toč

Moravské brambory

Moravský bramborový chléb

Morbiflette