cpt. Cook
 

Brambory zapečené s masem

Brambory zapečené s rajčaty

Brambory zapečené s rajčaty po plovdivsku

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Cumberlandský koláč s křupavým povrchem
(Crispy-topped Cumberland pie)

Falešná sekaná

Francouzské brambory

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
(Gratin de patate douce, navet, épices et cantal)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratinované brambory s houbami

Gratin de pommes de terre aux champignons des bois

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg čerstvých hub (lišky, stročky, hřiby), 150 dkg brambor, 2.15 dl šlehačky, 2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 2 snítky tymiánu, 1/2 lžíce kukuřičného škrobu, 15 dkg másla, 1/2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Houby omyjte a osušte. Nakrájejte je na kousky. Nakrájejte cibuli a prolisujte česnek. Rozehřejte pánev s polovinou másla a olivovým olejem. Houby s trochou soli opékejte 3 minuty na prudkém ohni a pak přidejte kukuřičnou moučku. Houby jí dobře obalte. Poté přidejte cibuli a česnek. Dochuťte pepřem. Přilijte smetanu, přidejte lístky z větvičky tymiánu a 5 minut redukujte do hladka.

www.tacos.cz Brambory oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Máslem vymažte zapékací misku a dno pokryjte krémovými houbami. Přikryjte je plátky brambor, z nichž nahoře vytvořte růžici. Osolte a opepřete a přidejte zbývající tymián. Navrch položte zbývající máslo nakrájené na kousky. Pečte 40 minut.

vloženo 22.01.2022    zobrazeno 133x    verze pro tisk

Irské farmářské brambory
(Farmer's potatoes)

Italské zapečené brambory

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

Katalánské brambory