cpt. Cook
 

Brambory zapečené s kmínem

Brambory zapečené s kyselou smetanou

Brambory zapečené s masem

Brambory zapečené s rajčaty

Brambory zapečené s rajčaty po plovdivsku

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Cumberlandský koláč s křupavým povrchem
(Crispy-topped Cumberland pie)

Falešná sekaná

Francouzské brambory

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem

Gratin de patate douce, navet, épices et cantal

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg batátů, 3  okurky, 1/2 svazku koriandrových lístků, 1/2  vejce, 2.15 dl šlehačky, 10 dkg tvrdého sýra cantal, 2 lžíce rozinek, 4 lžíce mandlí - vloček, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky karí koření, olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na teplotu 150 °C, vymažte gratinovou misku kapkou olivového oleje. Oloupejte sladké brambory a okurky a nakrájejte je na plátky. Rozložte je do zapékací mísy spolu s rozinkami. Umyjte, osušte a nakrájejte koriandr. Rozmíchejte vajíčko se smetanou v misce. Přidejte koření, vločky mandlí a polovinu koriandru. Osolte, opepřete a promíchejte, pak touto směsí zalijte zeleninu. Povrch zasypeme na kostičky nakrájeným sýrem cantal a pokropíme olivovým olejem. Pečte asi 75 minut. Před podáváním posypte zbývajícím koriandrem.
vloženo 21.10.2017    zobrazeno 1411x    verze pro tisk

Gratinované brambory s houbami
(Gratin de pommes de terre aux champignons des bois)

Gratinované brambory s lososem, špenátem a koprem
(Gratin de pomme de terre, saumon et épinards a l'aneth)

Irské farmářské brambory
(Farmer's potatoes)

Italské zapečené brambory

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené