cpt. Cook
 

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Falešná sekaná

Francouzské brambory

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem

Gratin de patate douce, navet, épices et cantal

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg batátů, 3  okurky, 1/2 svazku koriandrových lístků, 1/2  vejce, 2.15 dl šlehačky, 10 dkg tvrdého sýra cantal, 2 lžíce rozinek, 4 lžíce mandlí - vloček, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky karí koření, olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na teplotu 150 °C, vymažte gratinovou misku kapkou olivového oleje. Oloupejte sladké brambory a okurky a nakrájejte je na plátky. Rozložte je do zapékací mísy spolu s rozinkami. Umyjte, osušte a nakrájejte koriandr. Rozmíchejte vajíčko se smetanou v misce. Přidejte koření, vločky mandlí a polovinu koriandru. Osolte, opepřete a promíchejte, pak touto směsí zalijte zeleninu. Povrch zasypeme na kostičky nakrájeným sýrem cantal a pokropíme olivovým olejem. Pečte asi 75 minut. Před podáváním posypte zbývajícím koriandrem.
vloženo 21.10.2017    zobrazeno 634x    verze pro tisk

Irské farmářské brambory
(Farmer's potatoes)

Italské zapečené brambory

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

Katalánské brambory

Klatovský báč

Krkonošský toč

Moravské brambory

Moravský bramborový chléb

Morbiflette