cpt. Cook
 

Baklažány na slanině

Baklažány pečené s rajčaty

Baklažány s česnekovou omáčkou

Baklažány s houbovou náplní

Baklažány s rajčatovou omáčkou

Baklažány se zeleninovou náplní

Baklažány smažené

Baklažány zapečené

Caponata

Cuketa s těstovinami

Cukety po čínsku

Cukety po provensálsku
(Courgettes à la provencale)

Dýně plněná sušeným ovocem
(Potiron farci aux fruits secs)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratinovaná cuketa s rajčaty a sýry

Gratin de courgette, tomate, mozzarella et basilic

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.3 kg cukety, 2 stroužky česneku, 1/2 svazek bazalky, 215 dkg mozzarelly, 115 dkg ricotty, 15 dkg parmazánu, 2 lžíce olivového oleje, 70 dkg konzervovaných rajčat, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 špetka chilli, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cukety omyjte a osušte. Nakrájejte je podélně na plátky, ty osolte a nechte 30 minut okapat v cedníku. Mozzarellu dejte okapat a nakrájejte ji na tenké plátky. Osušte je mezi papírovými utěrkami. Z bazalky otrhejte listy. Několik lístků si nechte stranou na podávání a zbytek nakrájejte. Předehřejte troubu na 200 °C. Česnek oloupejte a nasekejte. Na pánvi rozehřejte olej a 3 minuty na něm smažte česnek s rajčatovým protlakem, poté přidejte rajčatovou dřeň, chilli, cukr, sůl a pepř. Za stálého míchání nechte 15 minut dusit. Odstavte z ohně a přidejte ricottu a nasekanou bazalku, zamíchejte. Ve vymazané misce střídavě vrstvěte cuketu, rajčatový protlak a mozzarellu. Nakonec položte vrstvu cukety a vrstvu mozzarelly. Posypte strouhaným parmazánem a pečte 30 minut. Ozdobte bazalkou a podávejte horké.
vloženo 27.08.2022    zobrazeno 315x    verze pro tisk

Gratinovaný zeleninový nákyp

Hokkaido se žampiónovou omáčkou

Chlupatá smažená tykev

Kari z tykve

Kokosové kari z máslové dýně a kešu

Kreolská tykev