cpt. Cook
 

Baklažány na slanině

Baklažány pečené s rajčaty

Baklažány s česnekovou omáčkou

Baklažány s houbovou náplní

Baklažány s rajčatovou omáčkou

Baklažány se zeleninovou náplní

Baklažány smažené

Baklažány zapečené

Caponata

Cuketa s těstovinami

Cukety po čínsku

Cukety po provensálsku
(Courgettes à la provencale)

Dýně plněná sušeným ovocem
(Potiron farci aux fruits secs)

Gratinovaná cuketa s rajčaty a sýry
(Gratin de courgette, tomate, mozzarella et basilic)

Gratinovaný zeleninový nákyp

Hokkaido se žampiónovou omáčkou

Chlupatá smažená tykev

Kari z tykve

Kokosové kari z máslové dýně a kešu

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kreolská tykev

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hrneček cibule, 1/2 stroužek česneku, 3/4 hrnečku paprik, 1/4 hrnečku oleje, 4  tykve (po 300 g, středně velké), 4  rajčata, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 lžičky zelené petrželky, 1/4 hrnečku čedaru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji podusíme nahrubo nastrouhanou cibulku, prolisovaný česnek a zelenou papriku najemno nakrájenou. Přidáme tykve nakrájené na kolečka o síle 1 cm, podlijeme vodou a na mírném ohni dusíme 20 minut. Přidáme rajčata nakrájená na tenké plátky, osolíme a opepříme. Hotové zeleninové kopečky posypeme na talíři směsí strouhaného sýra a nadrobno rozsekané petrželky. Podáváme s vařeným bramborem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2757x    verze pro tisk