cpt. Cook
 

Galicijská polévka
(Caldo Gallego)

Giouvarlakia avgolémono
(Masové koule ve vaječno-citrónové polévce)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gulášová polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg zadního hovězího nebo vepřového, 2 lžíce vepřového sádla, 1/2 středně velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžička paprik, 2  brambory, sůl, mletý pepř, kmín, vývar (z kostí a zeleniny)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na malé kostky pokrájené maso, osmahneme je, zaprášíme moukou a opražíme ji. Pak zalijeme vývarem do roviny masa, okořeníme a dusíme za častého zamíchání ode dna téměř do měkka. Pak přidáme na malé kostky nakrájené brambory, dolijeme vývarem, přisolíme, okořeníme a vaříme, až brambory změknou a začínají se mírně rozvářet. K polévce podáváme rohlíky nebo toasty.

www.tacos.cz Obměny:

www.tacos.cz 1. Do hotové polévky přidáme hrst silnějších polévkových nudlí uvařených v osolené vodě zvlášť nebo je do polévky zavaříme syrové současně s bramborami. V tomto případě přilejeme více vývaru k uvaření nudlí.

www.tacos.cz 2. Společně s bramborami přidáme do polévky 3 oloupaná rajčata nakrájená na plátky, nebo 2 čerstvé nepálivé zelené papriky.

www.tacos.cz 3. Místo silnějších nudlí zavaříme do polévky malé máslové nočky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2161x    verze pro tisk

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Hnědá polévka

Houbová polévka s bramborem a zvěřinovými koulemi

Hovězí polévka

Hovězí polévka s masovými knedlíčky

Hovězí polévka s tykví

Hovězí polévka základní

Italská drůbeží polévka

Jarušácká polévka

Játrová polévka

Játrová polévka s nočky

Jemná telecí polévka se zeleninou

Kapusta s vepřovým masem

Kapustová polievka zo Záhoria

Kari krém z kuřete