cpt. Cook
 

Galicijská polévka
(Caldo Gallego)

Giouvarlakia avgolémono
(Masové koule ve vaječno-citrónové polévce)

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Hnědá polévka

Houbová polévka s bramborem a zvěřinovými koulemi

Hovězí polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hovězí polévka s masovými knedlíčky

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  60 dkg hovězího masa s kostí (nejvhodnější je málo tučné žebro), 3 dkg mrkve, 3 dkg celeru, 2 dkg petržele, 3 dkg cibule, sůl, 2 zrnka celého pepře, 1/2 zrnko nového koření, libeček nebo nať celeru, pažitka, bujón (masox),

Knedlíčky: 115 dkg hovězího mletého masa, 1/2  žemle, 2 lžíce mléka, 1/2  vejce, 10 g másla nebo sádla, 1/2 lžička hladké mouky, mletý pepř, sůl, 1.15 lžíce strouhanky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Opláchnuté maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř, nové koření, nať libečku (celeru), cibuli a vaříme na malém plaménku nebo v tlakovém hrnci, až maso změkne. Ke konci varu přidáme očištěnou zeleninu. Maso buď nakrájíme na kousky a dáme do polévky, nebo ho použijeme na omáčku. Z hotové polévky sejmeme část tuku, polévku procedíme přes hustý cedník, dochutíme masoxem a při podání doplníme knedlíčky, uvařenou a rozkrájenou kořenovou zeleninou a drobně pokrájenou pažitkou.

www.tacos.cz Příprava knedlíčků: Žemli pokrájenou na plátky zvlhčíme mlékem, po prosáknutí rozmělníme, přidáme k masu společně s vejcem, změklým tukem, solí, pepřem, moukou a strouhankou a promícháme. Z hmoty utvoříme malé knedlíčky, zavaříme je do vařící osolené vody a asi 5 minut povaříme. Můžeme je však vařit přímo v polévce.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2382x    verze pro tisk

Hovězí polévka s tykví

Hovězí polévka základní

Italská drůbeží polévka

Jarušácká polévka

Játrová polévka

Játrová polévka s nočky

Jemná telecí polévka se zeleninou

Kapusta s vepřovým masem

Kapustová polievka zo Záhoria

Kari krém z kuřete