cpt. Cook
 

Galicijská polévka
(Caldo Gallego)

Giouvarlakia avgolémono
(Masové koule ve vaječno-citrónové polévce)

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Hnědá polévka

Houbová polévka s bramborem a zvěřinovými koulemi

Hovězí polévka

Hovězí polévka s masovými knedlíčky

Hovězí polévka s tykví

Hovězí polévka základní

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Italská drůbeží polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:   droby ze slepice, 1/2  slepice na ovaření, 3 l vody, 10 dkg kořenové zeleniny, 3 dkg cibule, 1/2 dkg česneku, 10 dkg rajčat, 15 dkg vařené rýže,

Na sedlinu:: 1/2  vejce, 1/2 dl smetany, 0.2 g celého pepře, sůl,  špetka muškátového květu, 1/2 dkg másla, zelená petrželka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře očištěné drůbky a slepici dáme do vhodné nádoby, zalijeme vodou a uvedeme do mírného varu. Přidáme sůl, celý pepř, přikryjeme pokličkou a necháme mírně vařit. Ovařenou slepici včas vyjmeme a upravíme jinak (na paprice, na smetaně a pod.). Drůbky zvolna dovaříme, asi půl hodiny před dovařením přidáme zeleninu, česnek a cibuli. Měkké drůbky scedíme a do scezeného vývaru dáme jako vložku maso obrané z kostí a nakrájené nadrobno, jatérka, žaludky a srdce, dále vařenou rýži, rajčata (spařená vařící vodou a oloupaná) zbavená jader a nakrájená na úhledné dílky. Nakonec přidáme vaječnou sedlinu, rovněž nakrájenou na jemné kostičky. Polévku dochutíme a přidáme zelenou sekanou petržel.

www.tacos.cz Vaječná sedlina: vejce smícháme se smetanou, osolíme, přidáme špetku květu, dáme do ohnivzdorné misky vymazané máslem, přikryjeme pokličkou, postavíme do vodnní lázně a v troubě necháme ztuhnout. Hotovou sedlinu vyklopíme, nakrájíme na malé kostky a přidáme až do hotové polévky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1376x    verze pro tisk

Jarušácká polévka

Játrová polévka

Játrová polévka s nočky

Jemná telecí polévka se zeleninou

Kapusta s vepřovým masem

Kapustová polievka zo Záhoria

Kari krém z kuřete