cpt. Cook
 

Galicijská polévka
(Caldo Gallego)

Giouvarlakia avgolémono
(Masové koule ve vaječno-citrónové polévce)

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Hnědá polévka

Houbová polévka s bramborem a zvěřinovými koulemi

Hovězí polévka

Hovězí polévka s masovými knedlíčky

Hovězí polévka s tykví

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hovězí polévka základní

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg předního hovězího, hovězí kost, 1/2  mrkev, 1/2  petržel, kousek celeru, 1/2  cibule, 1/2 lžička soli, 3 dkg morku nebo jiného tuku, 1.15 l vody, nové koření nebo květ
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do studené vody dáme vařit oprané a rozseknuté kosti, chceme-li mít polévku silnější, vložíme také maso do studené vody. Chceme-li však, aby maso bylo šťavnatější, vložíme je až do vody vařící. Polévku však hned nesolíme, nýbrž necháme takto asi hodinu zvolna vařit. Pěnu nesbíráme. Teprve pak na tuku do zlata osmažíme pokrájenou cibuli spolu s očištěnou a pokrájenou zeleninou a přidáme k polévce. Ta má takto lepší chuť i barvu, než když zeleninu jen vaříme. Pak teprve polévku osolíme a vaříme další hodinu nebo i déle, až je maso měkké. Potom polévku přecedíme, ale zeleninu neodhazujeme, nýbrž také sníme. Do polévky zaváříme zavářku nebo ji podáme s vložkou.

www.tacos.cz Maso z polévky buď podáme s omáčkou, nebo je upravíme jako hašé nebo s vajíčky, po případě je přidáme do karbanátků.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2175x    verze pro tisk

Italská drůbeží polévka

Jarušácká polévka

Játrová polévka

Játrová polévka s nočky

Jemná telecí polévka se zeleninou

Kapusta s vepřovým masem

Kapustová polievka zo Záhoria

Kari krém z kuřete