cpt. Cook
 

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s uzeným masem

Fazolové lusky s vejci

Fazolové lusky se smetanou

Fazolové lusky v ostré omáčce

Gratinované fazolky se sýrem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hrášek na smetaně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg zeleného hrášku, 15 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky,  trochu moučkového cukru, 2 dl mléka nebo sladké smetany, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hrášek v troše slané vody chvíli podusíme. Pak přidáme tuk, cukr a hrášek dusíme, až je měkký. Okořeníme, přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, a pokrm povaříme asi 5 minut. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s vařenými brambory. Můžeme jej dusit s jinou zeleninou, zejména s karotkou, ale např. i se zelenými paprikami, nakrájenými na nudličky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4491x    verze pro tisk

Hrášek po francouzsku

Hrášek po vídeňsku

Hrášek zapečený

Hrášek zapečený s houbami a praženým strouháním

Klášterní fazolky

Piselli alla fiorentina
(Hrášek po florentsku)

Piselli alla romana
(Hrášek po římsku)

Risi - bisi

Vařené fazolky se strouhankou a vejci

Zapečené fazolky

Zelené fazolky po egyptském způsobu

Zelené fazolky po tunisku
(Lubia chadra)

Zelené fazolky se smaženou houskou