Manju's kachori recept ze stránek www.tacos.cz
náplň: 215 dkg zeleného hrášku, 1/2 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžička hořčičného semínka, 1/4 lžičky asafoetidy, 2 dkg semoliny, 1/2 lžičky utřeného česneku, 1/2 lžičky nastrouhaného zázvoru, 1/2 lžička mletého chilli, 3/4 lžičky garam másaly, 1.15 lžičky citrónové šťávy, 1/2 lžíce moučkového cukru
www.tacos.cz Mezitím připravte náplň. Zelený hrášek vložte do mixéru (mražený nechte napřed rozmrazit) a krátce ho rozmixujte nebo pulsem rozdrťte. Na pánvi na středním plameni 2-3 minuty zahřívejte lžíci oleje. Ke smažení je připraven, když na něm několik vsypaných hořčičných semínek okamžitě zasyčí. Snižte teplotu na středně nízkou a přidejte na pánev všechna hořčičná semínka. Rychle zamíchejte, přidejte asafoetidu a krupici a míchejte, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Vsypte rozdrcený hrášek a za stálého míchání 3-4 minuty zahřívejte. Vmíchejte zázvorovou a česnekovou pastu, chilli, garam masalu, citronovou šťávu, cukr a cůl. Za stálého míchání restujte další 3-4 minuty. Odstavte pánev z ohně a rozprostřete hráškovou směs na talíř, aby vychladla. Jakmile je dostatečně chladná, vyválejte z ní stejně velké kuličky a jemně je k sobě přitiskněte, aby držely tvar.
www.tacos.cz Těsto rychle prohněťte, rozdělte na porce a každý díl zbalte do kuličky. Pak ho rozplácněte do placky o velikosti dlaně. Do středu těsta přidejte kuličku hrášku a zabalte ji těstem směrem nahoru, aby hráškovou směs zcela zakrylo. Uzavřete a přebytečné těsto odstraňte. Zlehka rozválejte mezi dlaněmi a odložte na talíř. Postup opakujte, dokud nebudou všechny kuličky těsta naplněné pikantní hráškovou směsí.
www.tacos.cz Na velkou širokou pánev přidejte dostatečné množství oleje na smažení a dbejte na to, aby nebyla plná více než do třetiny. Zahřívejte ji 3 minuty na vysokou teplotu a zkontrolujte, zda je olej připraven, vložením kousku těsta do oleje - mělo by rychle vystoupat nahoru. Každé kačori před spuštěním do oleje ještě jednou rychle opatrně převálejte v dlaních. Smažte po několika, občas je otočte a dbejte na to, aby se nedotýkaly. Když jsou ze všech stran zlatohnědé, vyjměte je a položte na kuchyňský papír, aby se osušily. Podávejte s mátovo-koriandrovým nebo datlovo-tamarindovým čatní.