cpt. Cook
 

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s uzeným masem

Fazolové lusky s vejci

Fazolové lusky se smetanou

Fazolové lusky v ostré omáčce

Gratinované fazolky se sýrem

Hrášek na smetaně

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hrášek po francouzsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg zeleného hrášku, 10 malých oloupaných cibulí, 6 dkg tuku, 2  hlávkové saláty, 2 lžičky moučkového cukru, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do kastrolu dáme trochu másla (tuku), cukr a oloupané cibulky. Cukr necháme zkaramelizovat a cibulky v něm trochu obalíme. Pak doplníme hráškem a na nudličky rozkrájeným hlávkovým salátem. Osolíme, přidáme asi 6 lžic vody a dobře zakryté dusíme, až je hrášek měkký. Nemícháme, ale kastrolem občas potřeseme, aby se zelenina nepřipálila. Do hotového pokrmu dáme zbytek tuku a okořeníme petrželkou.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1836x    verze pro tisk

Hrášek po vídeňsku

Hrášek zapečený

Hrášek zapečený s houbami a praženým strouháním

Klášterní fazolky

Risi - bisi

Vařené fazolky se strouhankou a vejci

Zapečené fazolky

Zelené fazolky po egyptském způsobu

Zelené fazolky po tunisku
(Lubia chadra)

Zelené fazolky se smaženou houskou